menu Home
Lil Tony

Lil Tony uit Rotterdam lanceert debuutsingle

webguru | January 18, 2019

Rotterdam – Toon Pommer ‘a.k.a’ Lil Tony is misschien wel de jongste rapper van Nederland. Hij heeft zijn debuutsingle gelanceerd en naar eigen zeggen is die plaat op zijn lijf geschreven. ”Ik houd heel erg veel van muziek en ik vind het leuker dan alle andere dingen, daar gaat het liedje ook over.”

(Door Nanda van Heteren)

Lil Tony is de nieuwste artiest van het nieuwe platenlabel Apollo Empire Recordings. Behalve rapper is hij ook nog eens drummer en breakdancer. ”Ik probeer zelf beats te maken op mijn drumstel en rapteksten te schrijven, maar dat vind ik nog erg moeilijk. Ik hoop in de nabije toekomst wel mijn eigen nummers te kunnen schrijven.” Om zijn droom als entertainer waar te maken zijn daar ook hiphop danslessen aan toegevoegd. Over zijn eerste single zegt Lil Tony: ”Anders dan school, anders dan leren, anders dan alles wat ik ooit ga proberen.”

Het leukste aan muziek vindt Lil Tony ‘het lekkere dansen en bewegen’. ”Het is leuk om zelf muziek te maken en je kan helemaal los gaan.” In Kraantje Pappie ziet Lil Tony zijn grote voorbeeld. ”Ik vind Kraantje Pappie heel leuk, omdat hij leuke videoclips maakt en leuke teksten schrijft.” Deze kleine rapper ziet graag een samenwerking met Kraantje tegemoet. Hoe weet hij nog niet, maar Toon staat hier in de toekomst zeker voor open.

Zijn eerste single is sinds kort uit. ”Ik heb zelf heel veel liedjes meegerapt. Op een dag vroeg mijn moeder ik wilde rappen voor de camera. Dat filmpje heeft ze toen ingestuurd naar Apollo Empire Recordings. Ik kreeg een tekst opgestuurd die ik moest oefenen. Daarna zijn we de studio ingegaan om deze teksten in te rappen. Later is de videoclip erbij gemaakt met Rotterdam Zuid als decor. ” In de clip zijn heel veel bekenden te zien van de Rotterdammer. Zijn vrienden van dansschool Moves Rotterdam, zijn zusjes en vriendinnen en zijn beste vriend zitten in de clip. Zelfs zijn hondje is te zien. ”Het dansen en rappen samen met mijn vrienden vind ik het leukste van de videoclip.”

Bron: De Havenloods

Written by webguru

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play